


Кунжут білий насіння, кунжут білий Преміум, 5 кг - TR

Білий кунжут - очищене насіння рослини, іменованої сезам. Та й сам продукт більше відомий кулінарам під цією назвою.
Регулярно вживаючи сезам в їжу, людина зможе наситити свій організм вуглеводами і амінокислотами, а також білками і вітамінами А, Е, С і вітамінами групи В. Насіння кунжуту багате на мікроелементи. У складі насіння міститься велика кількість фосфору, заліза і магнію, які благотворно впливають на нервову систему. Ще хочеться відзначити, що використання в їжу насіння кунжуту добре впливає на рівень гемоглобіну в організмі.
Дане насіння використовується головним чином для виготовлення олії, але саме воно застосовуються дуже широко. Особливо смачним є злегка підсмажений кунжут - він тоді маслянистий, з горіховим присмаком.
Даний продукт дуже багатий на вітаміни, мінерали та амінокислоти. Завдяки цим речовинам кунжут сприяє підтримці нормального рівня холестерину, сприятливо впливає на імунну та ендокринну системи, має антиоксидантні і омолоджуючі властивості. Найбільша концентрація всіх корисних речовин знаходиться в кунжутній олії, але і саме насіння повсюдно використовується при приготуванні найрізноманітніших страв.
Корисні властивості:
- виводить з організму токсини, сприятливо впливає на обмін речовин в організмі;
- завдяки наявності кальцію може замінювати собою молочні продукти;
- рекомендують для профілактики астми та задишки;
- є профілактичним засобом від недугів серцево-судинної системи;
- допомагає при запорах і цукровому діабеті;
- уповільнюють процеси старіння і показані під час вагітності;
- має протиракову дію.

Застосування в кулінарії:
- кунжутна олія застосовується при готуванні багатьох страв, в тому числі і м'ясних;
- використовується в кондитерських виробах і випічці;
- широко застосовується при виробництві хліба і різних булочок;
- додається в салати і каші;
- вживається самостійно як ласощі, зокрема, обсмажений з медом.
Калорійність кунжуту білого: в 100 г міститься 565 ккал.
Але, незважаючи на величезну кількість позитивних якостей, іноді вживання в раціоні цього продукту може нанести і шкоди організму. Протипоказанням до використання продукту є такі недуги і стан організму, як:
- сечекам'яний недуг;
- надлишкова вага;
- тромбози;
- погане згортання крові.
| Основні | |
|---|---|
| Виробник | Targroch |
| Країна виробник | Польща |
| Вага | 5000 г |
| Тип спецій | Кунжут |
- Ціна: 1 027 ₴

