


Кунжут чорний насіння, насіння чорного кунжуту, 25 кг - TR

Чорний кунжут - це не що інше, як неочищене насіння рослини, іменованої сезам. Та й сам продукт більше відомий кулінарам під цією назвою.
У кулінарії чорний кунжут почали застосовувати в східних країнах, додаючи його в солодощі і халву. Отримували з нього і приємну на смак пасту, яка сама по собі мала солодкуватий присмак, незважаючи на те, що сезам має злегка гірковатий післясмак.
Прийшовши до нас, ця пряність набула широкого поширення у кулінарів. Вона міцно увійшла в список улюблених приправ і застосовується кухарями для посипання булочок, а також в приготуванні:
- східних солодощів;
- маринадів;
- ролів;
- страв корейської кухні;
- м'яса.
Отримують з сезаму і молоко. Воно здатне позбавити від пристрасті до солодкого. У своєму складі таке молоко містить багато клітковини і мікроелементів. Особливо корисний цей продукт діткам, адже його склад багатий на кальцій в легко засвоюваній організмом формі. Цю біодобавку легко приготувати самому в домашніх умовах. Спочатку насіння потрібно трохи проростити. Для цього візьміть півсклянки зерняток сезаму і замочіть їх до набухання на вісім годин. Поява справжніх росточків буде помітною тільки через добу від початку замочування, але для приготування молока їх чекати зовсім не потрібно. Після закінчення часу обережно злийте воду, а насіння перебийте в блендері, додавши до нього склянку чистої води кімнатної температури і пару ложок натурального меду. Готовий енергетичний продукт можете зберігати в щільно закритій скляній тарі протягом тижня в холодильнику і вживати по половинці склянки натще щоранку. Робити це потрібно протягом двох тижнів, а чудодійний результат від прийому буде помітний вже після закінчення половини цього часу.

Корисні властивості неочищеного насіння чорного кунжуту очевидні. Такий продукт містить в собі на 60% більше кальцію, ніж насіння білого кунжуту, який використовується тільки очищеним. Саме в лушпинні і міститься найбільша кількість кальцію, тому чорний кунжут дорожче продуктів інших сортів за вартістю. В цьому і полягає їх головна відмінність.
Найкращим і оптимальним варіантом вважається використання в їжу насіння, що не зазнали змін хімічного складу при термічній обробці, а ще краще - пророщених.
Регулярно вживаючи сезам в їжу, людина зможе наситити свій організм вуглеводами і амінокислотами, а також білками і вітамінами А, Е, С і вітамінами групи В. Насіння кунжуту багате і на мікроелементи. У складі насіння міститься велика кількість фосфору, заліза і магнію, які благотворно впливають на нервову систему. Ще хочеться відзначити, що використання в їжі насіння чорного кунжуту добре впливає на рівень гемоглобіну в організмі.
Найбільша кількість цих речовин міститься в олії, що отримується з насіння саме чорного кунжуту. Вживання в їжу цих зерняток дозволяє сповільнити процес старіння організму.
Але, незважаючи на величезну кількість позитивних якостей, іноді вживання в раціоні цього продукту може нанести і шкоди організму. Протипоказанням до використання продукту є такі недуги і стан організму, як:
- сечокам'яний недуг;
- надлишкова вага;
- тромбози;
- погане згортання крові.
| Основні | |
|---|---|
| Виробник | Targroch |
| Країна виробник | Польща |
| Тип спецій | Кунжут чорний |
| Вага | 25000 г |
- Ціна: 9 241 ₴
- В наявності
- Оптом і в роздріб
Кунжут чорний насіння, насіння чорного кунжуту, 25 кг - TR
9 241 ₴
Показати оптові ціни- +380 (97) 550-32-04Старший менеджер Юлія

